FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium „Energiahatékonysági felújítási munkái”
A KEHOP 5.2.10-16-2016-00117 számú pályázattal elnyert  83.642.846,- Ft 100 %-os állami támogatási összegből, a Jánoshalma,  Béke tér 2. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, homlokzati hőszigetelése és egy napelemes rendszer felszerelése,a Pétervására, Szabadság tér 30. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, valamint napelemes rendszer felszerelése valósul  meg. A felújítási munkák tervezett befejezési határideje:  2018. április 05.

   

 

 

 

Részvétel Gödöllőn a Claas szimpóziumon!

 

Iskolánk, mint már többször írtunk róla, jó szakmai kapcsolatot ápol a gödöllői Szent István Egyetemmel, és a kilencvenes évek közepe óta, a bajai székhelyű AXIÁL Kft-vel.

Iskolánk volt tanulói közül, többen végeztek már Gödöllőn és jelenleg is több tanulónk jár az egyetemre. Az AXIÁL Kft-nél, a végzett tanulóink közül többen dolgoznak, jelenleg öt technikus tanulónk tanulószerződéssel, a teljes szakmai gyakorlatát tölti a cégnél. A volt diákjaink, szervizmérnökként, termék menedzserként és szerelőként dolgoznak a Kft-nél.  Ők szívesen gondolnak vissza középiskolájukra, és maketteknek való alkatrészek ajándékozásával, szakmai előadások, bemutatók szervezésével, minden évben szerszámokkal, kisebb, és nagyobb értékű gépek támogatásával segítik iskolánk szakmai képzését. Ez a támogatás nem valósulna meg a tulajdonos-ügyvezető Harsányi Zsolt úr nélkül, aki a fiatalok szakmai képzésére nagy hangsúlyt helyez.

A jó kapcsolatnak köszönhetően, az idei évben meghívást kaptak iskolánk tanulói, a XVI. Claas szimpóziumra, melynek megtartása 2014. március 26-án került sor a Szent István Egyetem Tudástranszver Központjában. A rendezvény célja, a jól képzett mezőgazdasági gépészmérnökök számának növelése volt. Az előadásokat, az egyetem tanárai, a Claas németországi fejlesztő mérnökei, és az AXIÁL szerviz üzletág igazgatója tartották. Ezen ismertették a gépgyártás fejlődését, a magasan képzett szakemberek szükségességét, az új gépekhez kapcsolódó, a garancián túli szolgáltatások fontosságát.

Iskolánkból 26-an vettek részt a rendezvényen, az utazás teljes költségét az AXIÁL Kft. fizette. A részt vett tanulók, elégedetten nyilatkoztak a szakmai napról, mely a szakmai tudásukat bővítette. Bízunk abban, hogy az egyetem, a Claas és az AXIÁL több tanulónak az érdeklődését fel tudta kelteni a továbbtanulás iránt. Reméljük, hogy az iskolánkban végzett tanulókból, még több tud elhelyezkedni a Kft-nél.

Iskolánk, köszönettel tartozik az AXIÁL Kft-nek, a támogató tevékenységéért!