FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium „Energiahatékonysági felújítási munkái”
A KEHOP 5.2.10-16-2016-00117 számú pályázattal elnyert  83.642.846,- Ft 100 %-os állami támogatási összegből, a Jánoshalma,  Béke tér 2. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, homlokzati hőszigetelése és egy napelemes rendszer felszerelése,a Pétervására, Szabadság tér 30. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, valamint napelemes rendszer felszerelése valósul  meg. A felújítási munkák tervezett befejezési határideje:  2018. április 05.

   

Támogatással, ingyen kirándulás az Agromashexpora 2014.01.30

 

Iskolánk szaktanárai, minden évben szerveznek szakmai tanulmány utat, a Növénytermesztési gépüzemeltető, gépkarbantartó, a Mezőgazdasági gépésztechnikus, és a Gazda szakmát tanuló felsőbb éves tanulóknak az Agromashexpora, és a négyévente megrendezésre kerülő OMÉK-ra.

Tanáraink, a tanulók szakmai fejlődése szempontjából fontosnak tartják, hogy a képzés során, minél több új, a szakmájukhoz kapcsolódó technikai megoldással ismerkedjenek meg. Ennek lehetőségét az üzemlátogatások szervezése mellett, a szakmai tanulmányi kirándulásokon való részvétellel, a szakmai kiállításokat megtekintésével tudjuk biztosítani.

A szakmai kirándulásaink szervezésével, a tanulók szakma iránti motivációját is növelni szeretnénk.

Idén, január 30-ára szerveztük a kirándulást, melyre száz tanulónk jelentkezett. Az AXIÁL Kft. szervezetfejlesztési igazgatója, felhívta a figyelmünket, hogy a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ), pályázatára, amely a mezőgazdasági gépészképzést folytató iskolák részére biztosítja az Agromashexpo-ra történő utazás teljes költségét. A jelentkezett tanulók, és az öt fő kísérő, szakmai tanár részvételére nyújtottunk be pályázatot, amely sikeresnek bizonyult, így január 30-án buszokra szálltunk és az Agromashexpora indultunk. Az utazás teljes költségét, a MEGFOSZ biztosította.

A kiállításon, a tanulók megtekinthették a gépkereskedők szinte teljes termék palettáját, a legújabb, legkorszerűbb mezőgazdasági gépeket, és az új technikai megoldásokat. Tanulóinknak nagy élmény volt a tanulmányi kirándulás. Azóta a tanítási órákon és a szakmai gyakorlatokon emlegetik, a kiállításon és a gépbemutatókon látottakat.  Az AXIÁL kft. standján szerelő verseny is volt, ahol a gépek különböző részegységeit kellett időre összeszerelni, természetesen az egységnek megfelelően kellett azoknak a végén működniük. Nagyon örültünk annak, hogy rábeszélés nélkül az iskolánkból több csapat is nevezett a versenyre. A kiállítást követően, a versenyeredmények értékelése után, iskolánkat felkereste, a cég Claas kombájn szervizmérnöke, hogy szeretne díjakat átadni a versenyben, helyezést elért csapatok tanulóinak. Az intézmény vezetését, szakmai tanárait, meglepetésként érte ugyan a hír, melyet nagy örömmel és megelégedéssel fogadtak. A díjak átadására, 2014. február 14-én délelőtt került sor, az iskola aulájában. A csapatban helyezést elért tanulók az AXIÁL képviselőjétől, egy-egy csavarhúzó készletet kaptak jutalomként. Az iskola igazgatója pedig, egy darab dugókulcs készletet, és egy sarok csiszolót vehetett át, elismerésként a szakmai képzés számára.

A szerelőversenyen helyezést elért csapatok résztvevői: Gulyás Richárd 13/T, Szórádi László 14/T, Fábián Gergő 14/T, Horváth Martin 14/T, Kókai Gábor 14/T osztályos tanulók voltak.

Az iskola részére átadott ajándékokat, a tanulók sikeres versenyzésének köszönhetjük, melyet ezúton is szeretnénk nekik, megköszönni.

A kiállításon szerzett szakmai ismeretekért nem csak a magyar gépforgalmazóknak, de a kirándulást szervező kollégáinknak is köszönettel tartozunk, hiszen az érdeklődő diákjaink az ismeretszerzés egy újabb lehetőségével tudtak élni és élményekkel gazdagodva tértek haza.