FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium „Energiahatékonysági felújítási munkái”
A KEHOP 5.2.10-16-2016-00117 számú pályázattal elnyert  83.642.846,- Ft 100 %-os állami támogatási összegből, a Jánoshalma,  Béke tér 2. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, homlokzati hőszigetelése és egy napelemes rendszer felszerelése,a Pétervására, Szabadság tér 30. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, valamint napelemes rendszer felszerelése valósul  meg. A felújítási munkák tervezett befejezési határideje:  2018. április 05.

   

Szalagavató 2013.12.20

A VM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 2013. december 20-án rendezte meg szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.  Három szakiskolai, egy szakközépiskolai és egy technikus osztály kereken 100 végzős tanulójának tűzték fel osztályfőnökeik az est folyamán a vén diákot jelképező szalagot.

A fanfárok hangjaira vonultak be a tanulók osztályfőnökeik vezetésével.

Taskovics Péter főigazgató az ünnep alkalmából köszöntötte a végzős diákokat.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak Taskovics Péter főigazgató tűzte fel a szalagot.

A szalagtűzés ceremóniája 

 

Az est második felében minden osztály bemutatkozott. Életképeik vetítése után osztálytáncukkal szórakoztatták a közönséget.

A 11.A osztály  bajor sörtáncot adott elő.

A 12.K osztály válogatottja 

 

A 12.B osztály Amerika felfedezését értelmezte újra.

 

 

A végzős tanulók közös dallal búcsúztak.

Az ünnepség az iskola aulájában a hagyományos szalagavató bállal folytatódott. 

A szalagavató további képei megtekinthetők ITT