FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium „Energiahatékonysági felújítási munkái”
A KEHOP 5.2.10-16-2016-00117 számú pályázattal elnyert  83.642.846,- Ft 100 %-os állami támogatási összegből, a Jánoshalma,  Béke tér 2. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, homlokzati hőszigetelése és egy napelemes rendszer felszerelése,a Pétervására, Szabadság tér 30. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, valamint napelemes rendszer felszerelése valósul  meg. A felújítási munkák tervezett befejezési határideje:  2018. április 05.

   

Mind három tanulónk, az országos szakmai verseny döntőjében

 

A mezőgazdasági gépész szakmunkás képzést folytató iskolák részére, az idei tanévben is a Magyar Agrárkamara meghirdetette a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV).

Az iskolánk mezőgazdasági gépész tanulói, minden évben szép eredményeket érnek el a versenyen.

A házi versenyen, kiválasztjuk a végzős tanulók közül a versenyzőket.

A házi versenyen a pontozás, és a feladatok témakörei megegyeznek, az országos verseny döntőjében kiírtakkal. A versenyen résztvevők kiválasztása, 2013. év decemberében megtörtént.

Mivel, sok mezőgazdasági gépészképzést oktató iskola kíván versenyzőket indítani, ezért az agrárkamara írásbeli elődöntőt is szervez, hogy a döntőben, csak huszonegy országosan legjobb tanuló vehessen részt.

Az elődöntőre 2014. február 28-án került sor. Az írásbeli feladatok kiértékelése után kaptuk a jó hírt, hogy mindhárom versenyre nevezett tanulónk bejutott az országos döntőbe. A döntőre, 2014. április 23-25 között kerül sor, a szintén mezőgazdasági gépészképzést oktató sellyei iskolában.

A versenyzők felkészítését elméletből, és gyakorlatból is végzik a szakmai tanárok.

A felkészítés igen sokrétű, mivel a szakmunkás vizsgán is hat modulból kell a tanulóknak számot adni tudásukról.

 A döntőben ennek megfelelően: fémmegmunkálásból, erőgépek javításából, önjáró betakarítógép üzemeltetéséből, anyagmozgatógép üzemeltetéséből, elsősegélynyújtási ismeretekből, gazdasági ismeretekből és szántásból (javított ágyszántás a versenyszántás szabályainak megfelelően) kell a versenyzőknek bizonyítaniuk.

A versenyzőknek sikeres felkészülést, eredményes szereplést kívánunk, és bízunk benne, hogy megfelelően teljesítenek, és szakmunkás bizonyítvánnyal térnek haza Sellyéről!