FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium „Energiahatékonysági felújítási munkái”
A KEHOP 5.2.10-16-2016-00117 számú pályázattal elnyert  83.642.846,- Ft 100 %-os állami támogatási összegből, a Jánoshalma,  Béke tér 2. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, homlokzati hőszigetelése és egy napelemes rendszer felszerelése,a Pétervására, Szabadság tér 30. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, valamint napelemes rendszer felszerelése valósul  meg. A felújítási munkák tervezett befejezési határideje:  2018. április 05.

   

 

Az idei tanévben is szerveztünk tanulóink részére szakmai kirándulást Budapestre az Agromash expo és Agrárgép Show-ra, amelyet diákjaink már nagyon vártak. Az idén is hozzájárult a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége, rövid nevén a MEGFOSZ, - melynek elnöke Harsányi Zsolt az AXIAL Kft tulajdonosa-, a rendezvényre történő utazás költségeihez, ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatásukat. A hozzájárulással a szövetség célja, hogy a fiatalok szakma iránti motivációját és elkötelezettségét növelje.

 A kiállításon a résztvevő tanulók a HUNGEXPO teljes fedett területén nagy érdeklődéssel tekintették meg a legújabb mezőgazdasági erő és munkagépeket, és fényképezőgépeikkel telefonjaikkal rögzítették a számukra legérdekesebbeket és legjobbakat.

 A kiállítás ideje alatt a mezőgazdasági gépész iskolák részére az AXIAL Kft szerviz versenyt is hirdetett, ahol szerelési ismeretekből, traktorba szerelt GPS programozásból és traktor manőverezésből kellett bizonyítani tudásukat.

A diákok sok újonnan szerzett szakmai tapasztalattal, szakmai anyaggal és pozitív élménnyel tértek haza. A rendezvényt megtekintett tanulóink egyértelműen kijelentették, hogy a jövő évben is részt kívánnak rajta venni. Az iskolánk tanárai bíznak abban, hogy az ilyen szakmai kirándulásokkal a tanulók szakmai fejlődését elő tudják segíteni és a szakmai iránti elkötelezettségüket is növelik.