FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium „Energiahatékonysági felújítási munkái”
A KEHOP 5.2.10-16-2016-00117 számú pályázattal elnyert  83.642.846,- Ft 100 %-os állami támogatási összegből, a Jánoshalma,  Béke tér 2. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, homlokzati hőszigetelése és egy napelemes rendszer felszerelése,a Pétervására, Szabadság tér 30. sz. alatti kollégium épület külső nyílászáró cseréje, valamint napelemes rendszer felszerelése valósul  meg. A felújítási munkák tervezett befejezési határideje:  2018. április 05.

   

 

 DSC 4259k

Gépes ballagás rekorddal!

A Magyar Rekordok Szövetsége 2016.04.30-án a végzős diákjaink gépes ballagásán regisztrálta az új magyar tömegszerűségi rekordot. A „legtöbb, önjáró erő-és munkagéppel ballagó diák tömegszerűségi rekordot” 121 géppel állították fel a ballagó „Szakis” diákok.

youtube link a gépes ballagás képei
az ünnepélyes ballagás képei

Két évvel ezelőtt, nem sikerült elérnünk a bűvös százas számot, mert csak 92 gépből állt a menet. Az új magyar rekorddal régi vágyunk teljesült, amit az tett lehetővé, hogy ebben a tanévben 133 végzős tanulónk ballagott el iskolánkból.

Tanulóink már előző napokban díszítették és tisztították a gépeket, szerelték fel a kürtöket és egyéb látványosságot fokozó eszközöket, hogy még érdekesebb, színesebb és látványosabb legyen a gépes ballagás.

A tanüzemben kiérkező gépek zaja, már hat órakor ébresztette a jánoshalmi lakosokat.

A felvonulók hét órakor osztályonként felsorakoztak a Kettőshegy dűlőn, ahol rájuk kerültek a sorszámok egytől-százhuszonegyig.

Nyolc órakor indult el a konvoj a rendőrségi autóval az élen.

Dr. Renner Tamás felvezetésével indult el a gépek menete, aki az általa tervezett és a Renner Bt. által összeszerelt új magyar traktort vezette. Utána következtek a magyar gyártmányú veterán gépek, melyeket a Bicsak Kft -től Csatári Sándor, Ádám Sándor kiskunhalasi lakosok vezettek. Ezek a gépek nem lettek sorszámozva, mert nem a ballagó tanulók vezették, viszont érdekes színfoltjai voltak a felvonulásnak.

A panziós falusi vendéglátó csoport lovas kocsiját követve, elindult a számozott gépek végeláthatatlan sora.

Az RTL klub és a Magyar 1 televíziók is felvételeket és riportokat készítettek a ballagásunkról és a rekordkísérletről.

A rekord felállítása nem sikerült volna, ha a tanulók szülei, egyéni vállalkozók, szövetkezetek, Kft-ék, nem támogatták volna ezt a felvonulást gépekkel, amelyeket átadtak a tanulóinknak. Köszönjük, hogy hozzájárultak a sikerünkhöz.

Külön köszönet rendszeres támogatóinknak az Agroprodukt Kft-nek, Axiál Kft-nek, Bicsak Kft-nek, Febagro Zrt-nek, Ötvös Tibornak, a Renner Bt-nek, a helyi rendőrős munkatársainak és a polgárőrség tagjainak.