Az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 2017. december 1-én a Dr. Fenyvesi Máté Sportcsarnokban rendezte meg hagyományos szalagavató ünnepségét.  Négy szakiskolai (két mezőgazdasági gépész,egy mezőgazdasági gépjavító és egy panziós falusi vendéglátó illetve gazda osztály), két szakközépiskolai és két mezőgazdasági gépésztechnikus osztály összesen 157 végzős tanulója kapta meg az est folyamán a vén diákot jelképező szalagot.

 

Fanfárok hangjaira vonultak be a tanulók osztályfőnökeik vezetésével

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak Taskovics Péter főigazgató tűzte fel a szalagot.

A szalagtűzés ceremóniája

 

 

Az elmaradhatatlan keringő 

 

A keringő végén a diákok tanáraikat is „táncba vitték”.

 

 

A kaposvári FM DASzK Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola szeptember 28.-án 8. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Középiskolás Diák Szántóversenyt.

A Georgica Alapítvány hagyományos jótékonysági bálja kegyeleti okokból az eredetileg tervezett november 18. helyett 2017. december 16-án került megrendezésre az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium aulájában.

Vancsura Józsefné, az Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az Alapítvány  2010. évi  létrehozása óta  segíti a nehéz körülmények között élő tanulókat.

Nyílt napok a szakiskolában

Intézményünk az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a 2017/2018. tanévben is több alkalommal várja az érdeklődő diákokat és szülőket . hogy bemutassuk iskolánkat és tanüzemünket, azokat a képzési lehetőségeket és infrastruktúrát, amelyekkel a továbbtanuláshoz rendelkezünk.

 

Iskolánk, már több alkalommal fogadott külföldön élő, magyar mezőgépész tanulókat összefüggő szakmai gyakorlatra, a Bethlen Gábor alapkezelő Zrt. támogatásával. Ebben a tanévben Romániából a kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum öt tanulója és egy kísérőtanára vett részt két héten keresztül a tanüzemünkben, tangazdaságunkban gyakorlaton.

 

Intézményünk, az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ 2017. szeptember 15. és 17. között immár negyedik alkalommal rendezte meg az expót a jánoshalmi Gazdakörrel együttműködésben, melynek szervezésébe a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a BKMK Jánoshalmi Járási Hivatala, illetve Jánoshalma Város Önkormányzata is bekapcsolódott.

A felvételi tájékoztatónk ITT található

Az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban, közismertebb nevén a „szakiban” 2017. szeptember elsején már a 84. tanév indult el hagyományosan a „mezőgazdasági szakoktatás szolgálatában”, és ezzel együtt 7 új osztályban közel 160 tanuló kezdte meg tanulmányait az intézmény falai között.

 

 

Intézményünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy képzési kínálatunkat minél szélesebb réteg megismerje, ezért több olyan programba bekapcsolódunk, amelyek lehetővé teszik iskolánk bemutatását.

Megnéztük a Mitas Tractor Pulling Európa Kupát

Idén is megtartották Augusztus 11. és 13. között Hajdúböszörményben a Mitas Tractor Pulling Európa Kupát és a VI. Hajdúsági expót. Helyszíne a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a mellette fekvő négyhektáros kiállítási terület és traktorhúzó pálya.