Az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban, közismertebb nevén a „szakiban” 2017. szeptember elsején már a 84. tanév indult el hagyományosan a „mezőgazdasági szakoktatás szolgálatában”, és ezzel együtt 7 új osztályban közel 160 tanuló kezdte meg tanulmányait az intézmény falai között.

Az új osztályok osztályfőnökei:

 

9.A Zámbó Gábor
9.B Királyné Kalamár Zsófia
9.C Éder János
9.K Fodor Zita
12.A Taskovics Tibor
13.T Kasziba Gábor

Képzéseink egyre népszerűbbek, amit jól szemléltet az a tény is, hogy már nem csak a környékbeli településekről, hanem az egész ország területéről érkeznek hozzánk azok a diákok, akik majd a mezőgazdaságban szeretnének elhelyezkedni.

Mezőgazdasági gépész szakmánk továbbra is hiányszakma, így az e képzést választó tanulók ösztöndíjat is kapnak. Új szakmaként ebben a tanévben indult családi gazdálkodó képzésünk, mely szintén ösztöndíjas hiány szakképesítésnek számít.

Intézményünk eddig is arra törekedett, hogy az innen kikerülő szakemberek megfelelő elméleti, de főként kiváló gyakorlati ismeretekkel rendelkezzenek. Nálunk valódi termelés folyik, ahol diákjaink megismerhetik a tanult szakmájuk minden területét, így kész szakemberként kerülhetnek a munkaerőpiacra. Lehetőségük van arra, hogy az iskolával kössenek tanulószerződést, nem kell gyakorlóhelyet keresniük, a gyakorlati képzés összes feltételét helyben biztosítjuk. Úgy gondoljuk, a mezőgazdaság rövidesen stratégiai ágazattá válik, és erre próbáljuk felkészíteni tanulóinkat is. Véleményünk szerint mindenképpen jól dönt az, aki ebben az ágazatban képzeli el a jövőjét.

Intézményünk ezért továbbra is várja a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését, hogy nyílt napjainkon megismerhessék képzéseinket, betekintést nyerhessenek az elméleti és a gyakorlati oktatásba, illetve ízelítőt kaphassanak az iskolai hétköznapokból.

Fényképeket ITT találsz

NYÍLT NAPOK: 2017. október 25., 26.  9,00 órai kezdettel

                          2017. november 23. szintén 9,00 órai kezdettel

 

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!