Az idei tanévben is szerveztünk tanulóink részére szakmai kirándulást Budapestre az Agromash expo és Agrárgép Show-ra, amelyet diákjaink már nagyon vártak. Az idén is hozzájárult a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége, rövid nevén a MEGFOSZ, - melynek elnöke Harsányi Zsolt az AXIAL Kft tulajdonosa-, a rendezvényre történő utazás költségeihez, ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatásukat. A hozzájárulással a szövetség célja, hogy a fiatalok szakma iránti motivációját és elkötelezettségét növelje.

 A kiállításon a résztvevő tanulók a HUNGEXPO teljes fedett területén nagy érdeklődéssel tekintették meg a legújabb mezőgazdasági erő és munkagépeket, és fényképezőgépeikkel telefonjaikkal rögzítették a számukra legérdekesebbeket és legjobbakat.

 A kiállítás ideje alatt a mezőgazdasági gépész iskolák részére az AXIAL Kft szerviz versenyt is hirdetett, ahol szerelési ismeretekből, traktorba szerelt GPS programozásból és traktor manőverezésből kellett bizonyítani tudásukat.

A diákok sok újonnan szerzett szakmai tapasztalattal, szakmai anyaggal és pozitív élménnyel tértek haza. A rendezvényt megtekintett tanulóink egyértelműen kijelentették, hogy a jövő évben is részt kívánnak rajta venni. Az iskolánk tanárai bíznak abban, hogy az ilyen szakmai kirándulásokkal a tanulók szakmai fejlődését elő tudják segíteni és a szakmai iránti elkötelezettségüket is növelik.