DSC 4259k

Gépes ballagás rekorddal!

A Magyar Rekordok Szövetsége 2016.04.30-án a végzős diákjaink gépes ballagásán regisztrálta az új magyar tömegszerűségi rekordot. A „legtöbb, önjáró erő-és munkagéppel ballagó diák tömegszerűségi rekordot” 121 géppel állították fel a ballagó „Szakis” diákok.

youtube link a gépes ballagás képei
az ünnepélyes ballagás képei

Két évvel ezelőtt, nem sikerült elérnünk a bűvös százas számot, mert csak 92 gépből állt a menet. Az új magyar rekorddal régi vágyunk teljesült, amit az tett lehetővé, hogy ebben a tanévben 133 végzős tanulónk ballagott el iskolánkból.

Tanulóink már előző napokban díszítették és tisztították a gépeket, szerelték fel a kürtöket és egyéb látványosságot fokozó eszközöket, hogy még érdekesebb, színesebb és látványosabb legyen a gépes ballagás.

A tanüzemben kiérkező gépek zaja, már hat órakor ébresztette a jánoshalmi lakosokat.

A felvonulók hét órakor osztályonként felsorakoztak a Kettőshegy dűlőn, ahol rájuk kerültek a sorszámok egytől-százhuszonegyig.

Nyolc órakor indult el a konvoj a rendőrségi autóval az élen.

Dr. Renner Tamás felvezetésével indult el a gépek menete, aki az általa tervezett és a Renner Bt. által összeszerelt új magyar traktort vezette. Utána következtek a magyar gyártmányú veterán gépek, melyeket a Bicsak Kft -től Csatári Sándor, Ádám Sándor kiskunhalasi lakosok vezettek. Ezek a gépek nem lettek sorszámozva, mert nem a ballagó tanulók vezették, viszont érdekes színfoltjai voltak a felvonulásnak.

A panziós falusi vendéglátó csoport lovas kocsiját követve, elindult a számozott gépek végeláthatatlan sora.

Az RTL klub és a Magyar 1 televíziók is felvételeket és riportokat készítettek a ballagásunkról és a rekordkísérletről.

A rekord felállítása nem sikerült volna, ha a tanulók szülei, egyéni vállalkozók, szövetkezetek, Kft-ék, nem támogatták volna ezt a felvonulást gépekkel, amelyeket átadtak a tanulóinknak. Köszönjük, hogy hozzájárultak a sikerünkhöz.

Külön köszönet rendszeres támogatóinknak az Agroprodukt Kft-nek, Axiál Kft-nek, Bicsak Kft-nek, Febagro Zrt-nek, Ötvös Tibornak, a Renner Bt-nek, a helyi rendőrős munkatársainak és a polgárőrség tagjainak.