A Georgica Alapítvány hagyományos jótékonysági bálja 2016. november 19-én került megrendezésre az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakiskola és Kollégium aulájában.

Vancsura Józsefné, az Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az Alapítvány  2010. évi  létrehozása óta  segíti a nehéz körülmények között élő tanulókat.

Minden támogatónak aki adományával, felajánlásával hozzájárult a rászoruló diákok megsegítéséhez, kifejezte köszönetét. Elmondta, hogy a támogatásoknak köszönhetően a 2015/2016. tanévben több tanulónk is megszerezhette a T kategóriás mezőgazdasági vontatóvezetői jogosítványt, étkezési hozzájárulást kaptak a gyerekek, illetve a nehéz anyagi körülmények között élő végzős tanulóknak ahhoz nyújtott segítséget,hogy meg tudják vásárolni a ballagási öltönyüket. Többen tanulmányi kirándulásra, színházlátogatásra mehettek az Alapítvány jóvoltából, illetve a Finnországba utazó tanulók is támogatást kaptak. Az év végi jutalomkönyvek egy részét is az Alapítvány segítségével vásárolta meg az iskola és három kiváló szorgalmú, de rászoruló tanuló havi ösztöndíj támogatásban részesült.

2016-ben , mind  a szakiskolások, mind a szakközépiskolások körében újra kiválasztásra került az Év Tanulója, akiket az Alapítvány kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájuk elismeréseként 20.000 Ft pénzjutalomban részesített.

Az Alapítvány a szüreti expó szervezéséhez is hozzájárult, anyagi segítséget nyújtott a szüreti felvonulás, a lovasbemutató megrendezéséhez , illetve a kisebbeknek ugrálóvár felállításával kedveskedett.

Az Alapítvány munkájához az anyagi hátteret elsősorban az Alapítványi Bál bevétele biztosítja, ezért különösen fontos minden támogatás, amely a vendégek részéről hozzánk érkezik. Az idei bálra is nagyon sok felajánlást kaptunk tombolatárgyak illetve a vacsorához történő hozzájárulás formájában, amelyet az intézmény a rászoruló tanulók nevében ezúton is szeretne megköszönni minden adományozónak.

Az intézmény tantestülete a „Retro TV” című előadásával  fejezte ki köszönetét  mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket.

Külön köszönjük  Ádám Gyula, Bányai Áron,  a Henerári Szikvíz, az Imre Zoltán Művelődési Központ, a Jozsmár Bt, Kelle Attila, Király Sándor, Dr. Rendek Magdolna, a Taskó Savanyúság és nem utolsósorban a rendezvény házigazdája,Vancsura Józsefné nagylelkű támogatását.

Reméljük mindenki jól érezte magát és 2017. novemberében ismét találkozunk a szakiban!