A EuroSkills, vagyis a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága, látványos bemutatója a szakmáknak és a legfrissebb európai fejlesztéseknek.

A versenyre való jelentkezés korhatára 25 év.

Minden ország egy versenyzőt vagy versenyzői csapatot nevezhet szakmánként.

Az idei évben Budapesten rendezik a versenyt szeptember 26-28-án.

Az országot képviselő versenyző kiválasztása a SkillsHungary versenyen került kiválasztásra, amelyet április 23-25 között rendeztek meg.

A MEGFOSZ (Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Szövetsége) a mezőgépész szakma népszerűsítése érdekében lehetőséget biztosít a fiataloknak a versenyen való részvételre.

Ezért kétfordulós versenyt hirdetett gépész tanulók és fiatal szakemberek részére az országot képviselő versenyző kiválasztására Nehézgép-szerelő szakmában.

Nyolc versenyző kapott meghívást a Gödöllőn a Szent István Egyetemen megrendezett első fordulóra. Iskolánkat Hunyadi Ármin 12. K osztályos tanuló képviselte.

Az első fordulóból négy versenyző jutott a Budapesti döntőbe, amely a  SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutató keretében került megrendezésre.

A két fordulós döntőben Fendt 516 típusú erőgépeken hibakód kiolvasási, hibaelhárítási és beállítási feladatokat kellett végrehajtani a MEGFOSZ szakmai standján.

A szoros versenyben Hunyadi Ármin a harmadik helyet szerezte meg. A két versenyző aki megelőzte már több éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

A második helyezett iskolánk volt diákja Papp Martin lett.

Gratulálunk a versenyzőknek.