Agrárminiszter 
 
                             a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. §-a alapján  pályázatot hirdet 
 
az AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumnál  
 
gazdasági dolgozó munkakörben gazdasági főigazgató-helyettes (magasabb vezető)  beosztás ellátására.  

A kiírás részletei ITT letölthetőek.
 

 

 

Az aktuális felvételi információk ezen a linken: Felvételi tájékozatató 2018 megtekinthetőek.

 

A Georgica Alapítvány hagyományos jótékonysági bálja november 17-én került megrendezésre az AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium aulájában. A vacsoráról intézményünk konyhája, a jó hangulatról a temerini The End zenekar gondoskodott.

A Georgica Alapítvány hagyományos jótékonysági bálja kegyeleti okokból az eredetileg tervezett november 18. helyett 2017. december 16-án került megrendezésre az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium aulájában.

Vancsura Józsefné, az Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az Alapítvány  2010. évi  létrehozása óta  segíti a nehéz körülmények között élő tanulókat.

 

 

Iskolánkban 29. alkalommal rendeztük meg a Dr. Szabó Gusztáv Mezőgazdasági Gépész Országos Szakmai Emlékversenyt 2018-ban. A sikeres megvalósítást az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Tehetség Programja keretében beadott pályázat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is támogatta. A csapatoknak nem kellett nevezési díjat fizetni az NTP-TMV-17 nyertes pályázat jóvoltából.

 

Iskolánk, már több alkalommal fogadott külföldön élő, magyar mezőgépész tanulókat összefüggő szakmai gyakorlatra, a Bethlen Gábor alapkezelő Zrt. támogatásával. Ebben a tanévben Romániából a kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum öt tanulója és egy kísérőtanára vett részt két héten keresztül a tanüzemünkben, tangazdaságunkban gyakorlaton.

 

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum Alkotni Arany! címmel videópályázatot írt ki 9-10. és 11-13. évfolyamos középiskolai tanulók számára Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából.

 

 

 

AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

 

OM azonosító: 027986

.

 

Felvételi szabályzat

 

2019/2020. tanév felvételi rendje

 

 

 

Az érettségi előtt álló tanulók minden évben megmérettetik magukat az országos szakmai versenyen.

Az első forduló számítógépes online feladatmegoldásból állt.

 

 

Intézményünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy képzési kínálatunkat minél szélesebb réteg megismerje, ezért több olyan programba bekapcsolódunk, amelyek lehetővé teszik iskolánk bemutatását.

A verseny összefoglalójáról készült video ITT elérhető

 

A kaposvári FM DASzK Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola szeptember 28.-án 8. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Középiskolás Diák Szántóversenyt.

Partnerségi együttműködési megállapodást kötöttünk

Együttműködési megállapodást kötöttek Jánoshalmán az agrár-szakképzés fővárosi fejlesztése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezete, a megye agrárszakképzést folytató intézményei, valamint kis-és közepes vállalkozásai.

Nyílt napok a szakiskolában

Intézményünk az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a 2017/2018. tanévben is több alkalommal várja az érdeklődő diákokat és szülőket . hogy bemutassuk iskolánkat és tanüzemünket, azokat a képzési lehetőségeket és infrastruktúrát, amelyekkel a továbbtanuláshoz rendelkezünk.

A jánoshalmi FM ASZK tanulói idén is részt vettek az Agro Napló és a MEGFOSZ által közösen szervezett MezőgépÉSZek versenyen. A versenyt immár 3. éve szervezték meg, melyen két jánoshalmi csapat is indult. A Zöldfülűek nevű csapat képviseletében Kókai Dániel, Király Dániel, Hasziló Dániel és Hunyadi Ármin 11. és 12. osztályos szakközépiskolás tanulók, Juhász János tanár úr felkészítésével versengtek, majd sikeresen a döntőbe jutva az országos 3. hellyel öregbítették iskolájuk hírnevét.

 

Intézményünk, az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ 2017. szeptember 15. és 17. között immár negyedik alkalommal rendezte meg az expót a jánoshalmi Gazdakörrel együttműködésben, melynek szervezésébe a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a BKMK Jánoshalmi Járási Hivatala, illetve Jánoshalma Város Önkormányzata is bekapcsolódott.

Az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 2017. december 1-én a Dr. Fenyvesi Máté Sportcsarnokban rendezte meg hagyományos szalagavató ünnepségét.  Négy szakiskolai (két mezőgazdasági gépész,egy mezőgazdasági gépjavító és egy panziós falusi vendéglátó illetve gazda osztály), két szakközépiskolai és két mezőgazdasági gépésztechnikus osztály összesen 157 végzős tanulója kapta meg az est folyamán a vén diákot jelképező szalagot.