Üdvözöljük!

Kérjük, vessen egy pillantást erre!

Tisztelt Felvételizők!

Az intézményünkbe jelentkező tanulóknak a túljelentkezés miatt felvételi elbeszélgetést
tartunk, melynek célja az ismerkedés.

A részletekről itt olvashat

x

BUSZ

Busz igénybevételének díjtételei

Érdeklődni, a buszt megrendelni lehet:

Csesznegi Tibor: 06/30-565-3762

Molnár Gáborné: 06/70-430-8875

Szállítható személyek: 32 fő


Ülőhelyek száma 30 utasülés + 1 vezető+ 1 kísérő

 

-          Kilométer elszámolás alapján:

 

Kategória

Belföld

Külföld

1.      Kedvezményezettek (az üzemeltető székhelyintézmény tanulói és dolgozói)

165 Ft +ÁFA/km

165 Ft  /km

2.      A tagintézmények tanulói és dolgozói, a székhelyintézménnyel szakmai kapcsolatban álló szervezetek tagjai számára kilométerenként

181 Ft +ÁFA/km

181 Ft /km

3.      Egyéb intézmények számára kilométerenként

220 Ft +ÁFA/km

220 Ft /km

Az 1. 2. kategória esetében napi 200 km-nél rövidebb távra történőigény esetén, 4 órát 4300 Ft+áfa/óra óradíjjal számlázunk.

 

A 3. kategóriába tartozó intézmények esetén a költség 5500 Ft+áfa/óra

Amennyiben a napi km-futás nem éri el a 200 km-t,vagy óradíjas díjszámítást végzünk, vagy a 200 km-nek megfelelő díjat számoljuk fel. Ebben az esetben mindig a megrendelő szempontjából kedvezőbb díjat számlázzuk.

 

-          A km-díjon felül a következő költségek terhelhetik a megrendelőt:

 

Belföldi út esetén:

  • autópályadíj
  • parkolási díj
  • a gépkocsivezető szállásköltsége

Külföldi út esetén:

  • gépkocsivezető(k) napidíja ellátástól függően
  • gépkocsivezető(k) szállásköltsége
  • autópályadíjak, útdíjak
  • parkolási díjak
  • kompdíjak
  • városbelépők
  • külföldi utas- baleset, poggyászbiztosítás

 

Fontos tudnivalók:

a gépkocsivezető(k) vezetési és pihenőidejének betartásáról:

Kérjük kedves utasainkat úgy szervezzék a kirándulás programját, hogy az alábbi előírások betarthatóak legyenek!!

Az alábbi előírásokat az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelete tartalmazza, aminek betartása kötelező, ellenkező esetben az ellenőrző hatóság az autóbuszos vállalkozást komoly pénzbüntetéssel sújtja. (29 napi tachograf korongot ill. a sofőrkártyát köteles a gk.vezető magával vinni, a pihenőidők, vezetési idők, munkaidők betartását bármelyik uniós országban ellenőrizhetik.)

1 gépkocsivezető napi 9 órát vezethet, heti kétszer a vezetési idő 10 órára emelhető. A vezetési idő betartása mellett munkaideje maximum 15 óra lehet 24 órás perióduson belül, abban az esetben,ha a 15 órás munkaidőn belül 3 óra egybefüggő pihenőidőt tudott tartani. Ha a 3 óra folyamatos pihenőidőrenincs lehetőség, a munkaidő maximum 13 óra lehet. (A gk.vezető indulástól-érkezésig 13 órát tölthet úton)
1 gépkocsivezető folyamatosan 4 és fél órát vezethet. A vezetési idő letelte után a vezetést kötelezően meg kell szakítania legalább 45 percre. Ha 4 és fél órán belül áll meg, és nem veszi ki egyszerre a 45 perc pihenőt, először minimum 15 perc, utána minimum 30 perc kell hogy legyen a megszakítás. 15 percen belüli megállás vezetésnek számít!

A gk. vezetőnek heti 2 pihenőnap jár. Lehetőség van arra, hogyha az egyik héten 6 napot dolgozik, utána 1 pihenőnapot kell kapnia, viszont a következő héten már kötelező a 2 pihenőnap kiadása és a 3. hét végéig az egy elmaradt pihenőnap pótlása. Tehát vagy a második vagy a harmadik héten már csak 4 napot dolgozhat.

Az Europai Unios jogszabály újra engedélyezi, hogy 1 gépkocsivezető 6 napnál többet is dolgozhat, tehát ha folyamatosan europai tagországban tartózkodik, akkor ismét dolgozhat 12 napot.

2 gépkocsivezető folyamatosan 21 órát tölthet úton, 21 óra elteltével 9 óra egybefüggő pihenőidőt kötelesek szállodában, szálláshelyen eltölteni. Ebben az esetben folyamatos a haladás, a 2 gk.vezető felváltva vezet, a technikai pihenők beosztása a csoport igénye szerint történik.